Millennium-serien som ljudbok

Alla fyra böckerna i Millennium-serien finns inlästa som ljudbok. Millennium-böckerna är råa deckare som beskriver sidor av det svenska samhället vi inte vanligtvis ser eller kanske väljer att blunda för. I centrum för historierna står journalisten Mikael Blomkvist och datahackern Lisbeth Salander.

De tre första ljudböckerna i Millennium-serien är inlästa på ljudbok av Reine Brynolfsson och den fjärde boken i serien är inläst av Stefan Sauk. Du kan lyssna på alla böckerna i Millennium-serien som ljudbok via apparna Nextory och BookBeat. Om du provar någon av apparna för första gången kan du lyssna på Millennium-böckerna som ljudbok gratis i 35 dagar hos Nextory och 45 dagar hos BookBeat.

Millennium-serien bestod till en början av tre böcker skrivna av Stieg Larsson. Den första boken i serien, Män som hatar Kvinnor, blev en omedelbar succé när den släpptes i augusti 2005 och hyllades av både kritiker och de stora massorna. Boken hyllades för sina unika karaktärer och intelligenta historia.

Tyvärr hann Larsson aldrig uppleva sina framgången med sina böcker eftersom han gick bort i november 2004, alltså innan den första boken hade hunnit släppas. Vid tidpunkten för sin död hade Larsson färdigställt ytterligare två böcker i serien, Flickan som lekte med elden, och Luftslottet som sprängdes. Dessa gavs ut under 2006 respektive 2007.

Det sägs att Larsson planerade att hela Millennium-serien skulle bestå av tio böcker. Larsson hade redan påbörjat arbetet av en fjärde del i serien, Guds Hämnd, men gick tyvärr bort innan den hann färdigställas.

Filmatiseringar i Sverige och Hollywood

De flesta trodde att Millennium-serien skulle stanna vid just en trilogi i och med de tre böckerna Larsson skrivit. Många höjde därför på ögonbrynen när Norstedts förlag under 2013 tillkännagav att författaren David Lagercrantz skulle skriva en fristående fortsättning på Millennium-trilogin. Den nya boken skulle ha med samma karaktärer och utspela sig i samma universum som Larsson skapat. Den fjärde boken i serien heter Det som inte dödar oss och gavs ut under 2015. En femte bok i serien, återigen med Lagercrantz som författare, är beräknad att ges ut i september 2017. Titeln på denna bok är Mannen som sökte sin egen skugga.

Alla Millennium-böckerna på ljudbok

Här är alla ljudböckerna i Millennium-serien. Du kan lyssna gratis i 14 dagar om du provar en app för första gången.

Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory logo BookBeat logo