Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren
Lyssna gratis här:

Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren

Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren är en bok om författaren Karin Bojs och hennes familj och finns som gratis ljudbok. Dock inte bara hennes familj, utan även din och min. Någonstans och på något sätt är vi ju släkt. Karin Bojs är en vetenskapsjournalist som med ett starkt intresse för släktforskning tog tag i uppgiften att analysera sin bakgrund med hjälp av DNA-teknik. Numera är DNA-teknik så avancerad att den kan bidra med ny kunskap inom andra fält än kriminalarbete.

Forskning inom biologi, arkeologi och historia har påverkats positivt av utvecklingen inom DNA. Samtidigt är tekniken så pass lättillgänglig att även privatpersoner kan ta del av den i sin släktforskning. Det går nu för tiden att hitta släktingar med hjälp av dessa små skillnader i DNA-sekvenser, och man behöver inte nödvändigtvis som Karin Bojs ta sig runt till ett tiotal länder, intervjua forskare och skriva en bok om sin upplevelse för att ta reda på den här informationen.

Vinnare av Augustpriset

I samband med att textboken gavs ut 2015 blev Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren utnämnd till "Årets bok om svensk historia" samt tilldelad Augustpriset. När ljudboken gavs ut 2017 fick denna också mycket fina recensioner. Just nu kan du lyssna gratis på ljudboken, som är inläst av Karin Bojs själv. Det är 11 timmar och 36 minuter av spännande historiematerial du har framför dig. En perfekt berättelse att lyssna till i höstmörkret.

Lyssna på Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren gratis

Det faktum att Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren vann Augustpriset 2015 talar för att det är en berättelse av hög kvalitet, men även andra oberoende recensenter har gett sitt bekräftande. Karin Bojs är till vardags vetenskapsjournalist på Dagens Nyheter och har använt sig av sin professionella kunskap för att ta ett avancerat vetenskapligt ämne och göra det lättillgängligt för allmänheten. Lyssna på Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren gratis för att lära dig mer om ditt ursprung.