När kroppen angriper sig själv
Lyssna gratis här:

När kroppen angriper sig själv

Boken med namnet ”När kroppen angriper sig själv” finns att lyssna på som ljudbok gratis redan idag. I den här boken kretsar temat kring de autoimmuna sjukdomarna - det handlar om de sjukdomar som ter sig som att kroppen angriper sig själv. Det handlar om det livsviktiga immunförsvaret och hur vi kan möta kampen mot detta viktiga system när det tycks ha skett en olycklig felkoppling. Immunförsvaret kan fungera dubbeltydigt och om just det handlar denna bok - när kroppen tycks angripa sig själv istället för att kämpa för att bli frisk från sjukdom. Det här är ett av läkarvetenskapens största mysterier och boken tittar närmare på denna gåta.

En av bokens författare, Anita Kåss, har upplevt detta på nära håll och hon bjuder med oss på en resa där hennes egen mamma kämpar med autoimmun sjukdom. I mammans fall börjar det med ledgångsreumatism och sedan följer en lång kamp mot sjukdom. Anita drivs av att ta reda på allt om denna typ av sjukdom och undersöka vilka botemedel som finns. Det är en personlig och gripande berättelse.

Handling

Lyssna på när kroppen angriper sig själv som ljudbok gratis redan idag genom en ljudboksapp. Det är en spännande genomgång av autoimmuna sjukdomar.

Bokens två författare är Anita Kåss och Jørgen Jelstad. Den är delvis självupplevd och handlar till stor del om Anita Kåss egen mor som drabbades av ledgångsreumatism i samband med att Anita föddes. Hon dör när Anita är 13 år som en följd av många år av sjukdom och sängliggande. Det här är en berättelse där Anita delar med sig av sina egna erfarenheter av att leva nära sjukdom.

Lyssna på När kroppen angriper sig själv gratis

När kroppen angriper sig själv finns tillgänglig som ljudbok att lyssna på hos en ljudboksapp. Du kan teckna en kostnadsfri prova-på-period redan idag och lyssna på ljudböcker under en begränsad tid helt gratis. Den här ljudboken är inläst av Sofia Berntsson. Inläsningen är 6 timmar och 9 minuter lång och du kommer att lära dig massor av nya saker om de autoimmuna sjukdomarna.