Omgiven av idioter

Omgiven av idioter av Thomas Erikson blev en stor succé när den publicerades 2014 och var en av det årets mest sålda fackböcker. Ämnet mänsklig kommunikation och hur vi kan förstå varandra bättre i vår vardag verkade tilltala många. Nu finns Omgiven av idioter inläst på ljudbok som du hittar hos bland annat Nextory. Ljudboken är inläst av Mattias Linderoth och har en speltid på 8 timmar och 53 minuter.

Handling

Känner du dig omringad av idioter? Mänsklig kommunikation är inte lätt alla gånger. Du har säkert upplevt det själv vid flera olika tillfällen i ditt liv. Den där diskussionen med din partner som inte alls blev som du tänkt dig, känslan av att du inte begriper dig på vissa av dina kollegor. Och kanske det tydligast skinande exemplet: Trots att du är så tydlig som möjligt verkar människor runtom dig ändå inte alls förstå vad du säger. Konstigt, eller hur?

Omgiven av idioter är boken som förklarar varför det ganska ofta ser ut just såhär i våra liv. När du lyssnat på ljudboken kommer du bättre förstå olika människor och vad din omgivning egentligen vill säga dig. Förbered dig på en och annan uppenbarelse!

I boken får du lära dig mer om olika personlighetstyper och vad som kännetecknar varje personlighetstyp. Du får också lära dig om DISA-systemet som verktyg för att sortera in människors personlighetstyper i olika färger. Varje färg har olika egenskaper och alla har vi olika mycket av varje färg. Vissa färger är mer framträdande hos oss än andra. Ofta är det lättare att umgås och förstå personer av sin egen färg. Nyckeln till att förstå sin omgivning är därför att inse vilken färg man själv är (grön, gul, röd eller blå) och vilken färg ens motpart är. När du själv förstår detta är det också enklare att förstå hur andra människor tolkar olika situationer och väljer att uttrycka sig.

Den vanligaste orsaken till vardagskonflikter är nämligen bristande kommunikation. Genom att förstå oss själva bättre och hur andra människor interagerar kan vi enklare kommunicera med varandra och minska risken för missförstånd.

Omgiven av idioter ljudbok
Lyssna gratis här: