Omgiven av psykopater

Omgiven av psykopater av Thomas Erikson är den efterlängtade uppföljaren till hans stora succé Omgiven av idioter. Omgiven av psykopater på ljudbok är inläst av Mattias Linderoth och speltiden är 8 timmar och 39 minuter.

Handling

Är du omringad av psykopater? Då kan den här boken vara till hjälp. Omgiven av psykopater handlar om hur du känner igen psykopatiskt beteende - och hur du ska göra för att stå emot att bli manipulerad. Troligtvis har du träffat på den där spännande personen som alltid är karismatisk, charmig, trevlig och hjälpsam. Som får dig att må bra och som alltid har en komplimang i bakfickan. Även när det klingar falskt vill du tro på det eftersom det låter så bra. Men om något låter för bra för att vara sant så är det oftast det också…

I Omgiven av psykopater på ljudbok får du lyssna till hur en psykopat kan använda sig av dina svagheter för att utnyttja dig. Men du får också lära dig om vad du kan göra för att skydda dig från att bli manipulerad. Boken går även igenom vilken personlighetstyp du är (röd, gul, blå eller grön) enligt det psykologiska DISA-systemet. När du vet vilken personlighetstyp du är och hur du reagerar i vissa situationer kan du lättare stå emot psykopatens försök till manipulation.

Något som är helt klart är att vissa människor har en personlighetstyp som är extremt manipulativ. Det gör att de kan övertyga nästan vem som helst om vad som helst och gillar att kontrollera andra människor. De är inte heller främmande för att förvränga sanningen och ljuga för att nå dit de vill. Det finns faktiskt fler personer än man trott som uppvisar dessa psykopatiska drag och inte drar sig för att manipulera sina medmänniskor för att uppnå egen vinning. Kanske har du själv träffat på flera av dessa människor i ditt vardagsliv. På jobbet, i skolan eller kanske till och med i din egen familj!

Om författaren

Thomas Erikson är en svensk författare som skriver både facklitteratur och skönlitteratur. Erikson är även beteendevetare och många av hans böcker berör på något sätt hur människor interagerar med varandra. Enligt Erikson skrev han Omgiven av psykopater för att han upptäckte att vissa människor började missbruka den kunskap han förmedlade i Omgiven av idioter. Omgiven av psykopater är tänkt att vara en guidebok i hur du står emot manipulation.

Du kan lyssna till Omgiven av psykopater på ljudbok hos någon av apparna Nextory och BookBeat.

Omgiven av psykopater ljudbok
Lyssna gratis här: