Pojken som kallades det
Lyssna gratis här:

Pojken som kallades det

Pojken som kallades det finns som ljudbok och du kan lyssna på den gratis. Boken är en berättelse om hur ett barn, kallad "det", kämpar mot sin elaka och psyksjuka mamma. Detta gör han med ett stort mod, och försöker med inre styrka att trotsa oddsen. Det är Dave Pelzers egen berättelse om sin fruktansvärda uppväxt som du får ta del av, och historien har gjort honom till den världsberömda författare han är idag.

  • Oförglömligt och gripande livsöde
  • Berättelsen berör läsarna

Rafflande livsöde om en ensam pojke

Pojken som kallades det är en mycket oförglömlig och gripande berättelse om en pojkes uppväxt. Från cirka fyra års ålder blev Dave systematisk misshandlad och vanvårdad av sin mamma som var psykiskt sjuk. Han fick vara utan mat, fick inte leka med andra barn och hade ingen riktig säng att sova i. Dessutom tvingade hans mamma honom att göra saker som var rent skadliga för honom, och slagen haglade regelbundet.

När han var tolv år upptäcktes hans fruktansvärda situation och Dave blev omhändertagen av de sociala myndigheterna. Nu är Dave vuxen, och med ett fantastisk mod har han inte bara överlevt, han har också lyckat få ett liv som är meningsfullt, tryggt och framgångsrikt. Genom att skriva om sin barndom har han inte enbart hjälpt sig själv, utan även andra människor som befinner sig i svåra och jobbiga livssituationer.

Värt att veta om Dave Pelzer

Dave Pelzer föddes den 29 december 1960 och är en framgångsrik författare. Boken - Pojken som kallades för det är den första boken i en trilogi. De andra böckerna heter Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde. Dessutom har Dave skrivit om sitt liv i tonåren - Livets möjligheter. Numera hjälper Pelzer andra personer som inte har det bra och ser till att deras situation blir bättre.

Daves böcker har blivit nominerade till Pulitzerpriset ett flertal gånger. Men har hans böcker blivit ifrågasatta av skribenter från amerikanska tidningar, om hur sann hans berättelse egentligen är. Efter att Pelzer togs om hand av myndigheterna ska mamman ha tagit ut sina aggressioner på hans lillebror istället. Dave bar facklan under sommar OS 1996, och har även fått olika utmärkelser som exempelvis - Outstanding Young Person of the World Award.

Lyssna på ljudboken Pojken som kallades det

Det går att lyssna på ljudboken Pojken som kallades det skriven av Dave Pelzer under en gratis prova-på-period, vilket gör att även du har möjligheten att beröras av pojkens öde. Boken är 3 timmar och 59 minuter lång, och det är Hannes Meidal som läser upp berättelsen. Att lyssna på en bok är rogivande, och du kan passa på att göra andra saker under tiden.