Prästens lilla flicka

Prästens lilla flicka är en bok som först kom ut 2013 och skrevs av författardebutanten Susan Casserfelt. Boken är en del av Höga Kusten-serien och den första berättelsen i serien. Det är en polisroman som har fått bra kritik genom att både vara spännande, välskriven och lättläst. Den tar upp den till synes lyckliga ytan hos en välbärgad och bra familj med ishockeyn i fokus, men snart börjar ytan att krackelera. Uppläsare är Katarina Ewerlöf och speltiden är 11h och 28 minuter. Boken gick till final i Stora Ljudbokspriset 2018 och kom även 2:a i Adlibris pockettoppen 2013.

Handling

I Prästens lilla flicka befinner vi oss i Örnsköldsvik och handlingen börjar med att tonåringen Josefin som är dotter till tränaren för hockeylaget Modo, helt plötsligt går upp i rök. Efter en sånglektion försvinner hon spårlöst och en polisstyrka sätts in med polis Kajsa Nordin i spetsen. Vidare, hittas Josefin mördad nere i hamnen. Nordin har svårt att lösa alla knutar på grund av sin oerfarenhet men ju mer hon gräver i fallet desto fler ledtrådar kommer upp till ytan. Ytterligare karaktärer dras in i handlingen, den ena mer kontroversiell än den andra. Vad hemlighåller prästens lilla flicka, och varför blev Josefin mördad?

Under handlingen kommer du oundvikligen att lockas in i miljön, sätta dig in i de originella karaktärerna och flyta med på grund av ordvalet och det höga tempot i boken. Det är en psykologisk deckare som tar upp de skrymslen som en välpolerad yta kan tänkas gömma och hela boken griper lätt tag i läsaren eller lyssnaren, från början till slut.

Lyssna på Prästens lilla flicka gratis

Prästens lilla flicka går att lyssna på gratis i 14 dagar i någon av ljudboksapparna Nextory och BookBeat. Denna begränsade tidsperiod gäller för nya kunder som senare kan välja att abonnera sig.

Prästens lilla flicka
Lyssna gratis här: