Processen

Författaren Malin Persson Giolito skrev Processen som är den 3:e delen i serien om advokaten och ensamvargen Sophia Weber som tar sig an svåra och kontroversiella rättsfall. Processen är utgiven 2018 och är sålunda en relativt nyutkommen deckarroman. Boken är emellertid en kortroman med en speltid i ljudboken på endast 1 h och 51 minuter. Uppläsare är Anja Lundqvist.

Handling

iProcessen/i tar upp ett mycket aktuellt men skräckinjagande ämne för vår tid – terrorism. Ett terrorattentat har nyligen ägt rum och den unge studenten Youssuf blir anklagad för att vara inblandad. Hans namn figurerar på listan över de misstänkta som kan tänkas ha något med dådet att göra. Det är obegripligt, för Youssuf pluggar till jurist i Uppsala och en viktig tenta ligger framför honom. Han är trött och vet inte alls vad som pågår. Dessutom är hans pappa försvunnen. Youssuf är en exemplarisk student som alltid skött sig. Nu står han plötsligt utpekad framför ett helt land.

Hans ord står mot samhällets och när det uppstår kaos och undantagstillstånd som vid ett terrordåd, verkar allt förstånd gå ur människorna. Polisens rätt till omedelbart agerande står först och den enskilde människans rättigheter får maka på sig. In träder advokat Sophia Weber och ska företräda den unge mannen och ta reda på vad som egentligen hänt.

Boken tar således upp både ett aktuellt ämne samt de mänskliga rättigheterna och hur de snabba misstankarna kan leda till förödande konsekvenser för den lilla individen. En kort men intressant roman som speglar dagens aktualiteter och får lyssnaren / läsaren att tänka till.

Lyssna på Processen gratis

Vad kan vara bättre än att ta en liten paus i vardagen och lyssna till en bok som iProcessen/i helt kostnadsfritt? Under 14 dagar har du chans att prova på streamingtjänsterna BookBeat och Nextory och lyssna fritt.

Processen
Lyssna gratis här: