Rum 213

Rum 213 är en underhållande och läskig spökhistoria som passar för lite äldre barn och ungdomar. Historien är skriven av Ingelin Angerborn och hon har även läst in ljudboken. Speltiden är 4 timmar och 3 minuter. Rum 213 är första boken i den så kallade Mebeltrilogin där även böckerna Sal 305 och Fyr 137 ingår.

Handling

Det händer att vi fortfarande träffas ibland. Jag, Bea och Meja. Men vi har en slags tyst överenskommelse om att aldrig prata om det. Om vi aldrig pratar om det kanske det egentligen aldrig hände. Men innerst inne kan vet vi. Vi kan inte lura oss själva om vad som hänt...

Vi minns det än. Den där natten när både jag och Meja vaknade av Beas plötsliga skrik. Hon bara satt där i sin säng med kudden tryckt mot sitt ansikte utan att säga ett ljud. Hon vara bara tyst. Inte ens en snyftning kunde vi höra. Men hennes ben skakade under täcket.

Jag försökte förklara att det bara var en otäck dröm. Att allt var bra och här fanns ingenting att vara rädd för. Jag sa det tyst för att inte väcka Meja, men hon hade redan vaknat. – Vad är det? frågade Meja. - Inget, sa jag. Bea drömde en grej bara. Men Bea skakade på huvudet, fortfarande med kudden mot ansiktet, och sade ”Det var ingen dröm. Jag såg henne, på riktigt”. - Såg vem? undrade Meja. - Spöket, viskade Bea. Den vitklädda flickan.

Rum 213 på ljudbok

Du kan lyssna till Rum 213 på ljudbok hos Nextory och BookBeat. Hos Nextory hittar du även båda de andra böckerna i serien på ljudbok (Sal 305 och Fyr 137).

Rum 213
Lyssna gratis här: