Scener ur hjärtat
Lyssna gratis här:

Scener ur hjärtat

Scener ur hjärtat, skriven av Malena Ernman, hennes man Svante Thunberg samt de båda döttrarna Greta Thunberg och Beata Ernman, är en självbiografisk bok där vi får följa familjen och deras göromål. Boken gavs ut 2018 på Bokförlaget Polaris. Malena Ernman är känd som folkkär operasångare och Greta Thunberg som miljökämpen som etablerade "Skolstrejk för klimatet" under 2018. Nu har du möjlighet att lyssna på Scener ur hjärtat som ljudbok helt gratis under en bestämd provperiod via ett flertal ljudbokstjänster. Huvudämnena i boken är:

  • Psykisk ohälsa och vardagliga utmaningar
  • Klimatfrågor och miljöpåverkan

Livet utanför strålkastarljuset

I boken Scener ur hjärtat får vi se en annan sida av Malena Ernman och hennes familj. Borta från flärden på scenen och olika tv-produktioner finns utmaningar på hemmaplan. Hur ser livet ut bakom ytan? Vi får höra om den desperata kampen för hitta rätt hjälp till döttrarnas diagnoser och vardagens utmaningar. Det är en självutlämnande historia som kommer att beröra dig som läsare. Den har setts som en uppgörelse med samtiden och behandlar ständigt aktuella ämnen som klimatet och psykisk ohälsa.

Ett parallellt tema i boken är klimatet och den pågående klimatkrisen. Malena, Svante och dottern Greta behandlar i flera avsnitt den kris som vår planet är utsatt för. Det handlar om hur våra ohållbara livsstilar hotar den långsiktiga överlevnaden för planeten. Det är hög tid att dra i nödbromsen och vidta åtgärder för att jorden ska kunna må bra. De skriver även om hur vi ska göra för att hålla hoppet vid liv kring en fråga som kan kännas närmast dystopisk.

Välplanerad utgivning med högaktuellt ämne

Boken Scener ur hjärtat gavs ut bara några dagar efter att Greta Thunberg satte sig utanför Sveriges riksdag för att påbörja "Skolstrejk för klimatet" som idag har blivit ett världsomspännande fenomen. Det var i augusti 2018 och sedan dess har strejken pågått varje fredag runtom i världen. Greta har blivit en symbol för klimatrörelsen och talat med flera världsledare på en rad konferenser och toppmöten. Bland annat talade hon under FN:s klimatkonferens i Katowice i december 2018. Hon har även vunnit en rad priser och utmärkelser.

Greta Thunberg, född 2003, har varit öppen med sin diagnos Asperger som hjälpte henne in på banan att läsa på mer om klimatförändringarna. I en ny pocketutgåva av boken finns en utökad berättelse med skildringar från skolstrejken. Familjen har bestämt att intäkterna för boken ska gå till organisationerna Greenpeace, WWF, Lära med Djur, Fältbiologerna, Kung över Livet, Naturskyddsföreningen, Barn i Behov och Djurens Rätt. Du kan lyssna på ljudboken gratis redan idag. Budskapet i boken kan sammanfattas som att hitta hållbarhet, för oss själva och för vår planet.

Lyssna på Scener ur hjärtat gratis

Du har nu möjlighet att lyssna på ljudboken Scener ur hjärtat helt gratis. För att göra det behöver du starta en prova-på-period hos en digital tjänst för ljudböcker. Det tar i regel endast några minuter att registrera ett nytt konto. Du behöver sedan ladda ner en app till din telefon för att få tillgång till ett bibliotek av tusentals ljud- och e-böcker. Ljudboksversionen av boken Scener ur hjärtat är 4 timmar och 50 minuter lång och läses upp av Malena Ernman själv.