Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz
Lyssna gratis här:

Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz

Människoöden som engagerar gör att många lockas till litteraturen, vilket också gör det lättare att förstå vad en annan person varit med om. Det är viktigt att fortsätta läsa om offer för Förintelsen för att aldrig glömma det fasansfulla som skedde. Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz är en gripande historia om Hédi Frieds lägervistelse. Hon var en judisk fånge under andra världskriget som fick utstå många hemskheter. Hennes personliga vittnesbörd har skakat om många som tagit del av det. Vi kan få en insikt men kan nog aldrig riktigt föreställa oss hur fruktansvärt det var i fånglägret. Lyssna på detta gratis i denna ljudbok.

Hédi Frid föddes 1924 i staden Sighet i landet som vi idag känner som Rumänien. Hon kom till Sverige med Röda korsets vita bussar efter att ha suttit i läger i både Auschwitz och Bergen-Belsen. 1945 var året. Cirka femtio år senare fick hon medalj av regeringen för sina insatser och 2015 fick hon Raoul Wallenbergs pris. Hon är mycket uppskattad för sina berättelser om livet i lägret och anlitas ofta för att åka runt till skolor och berätta om vad hon varit med. Det är viktigt att ge möjlighet att höra Hédi berätta eftersom vissa säger att Förintelsen aldrig har ägt rum.

Hyllade skådespelaren Lena Endre som uppläsare av ljudboken

Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz är en gratis ljudbok på hela 7 timmar och 32 minuter läses upp med inlevelse av den högt uppskattade skådespelaren Lena Endre. Vi får följa med på Hédis resa från ghettot, till transportvagnarna, samt lägervistelsen och ända fram tills befrielsen. En ljudbok är mycket avslappnande underhållning som du kan njuta av hemma i favoritfåtöljen, i bilen eller på tåget. Många uppskattar att göra annat medan de låter sig sjunka in i berättandets värld. Du kan enkelt pausa ljudboken och komma tillbaka en annan gång, vilket gör att du kan lyssna helt i din egen takt.

Lyssna på Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz gratis

Det går att lyssna på en gratis ljudbok som Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz via olika ljudappar nu. Du kan nu testa om streaming är något för dig eftersom du kan bli gratis medlem i en begränsad period. Så missa inte denna otroligt gripande bok. Du kan även passa på att lyssna på andra ljudböcker under din prova-på-tid. Så logga in på en app, välj Skärvor av ett liv: vägen till och från Auschwitz och börja lyssna. Kryp upp i soffan och få många spännande och rörande timmars lyssning med denna biografi av överlevaren Hédi Frid.