Sockerbomben 3.0
Lyssna gratis här:

Sockerbomben 3.0

Sockerbomben 3.0 är den tredje upplagan av boken som skrivits av författarna Bitten Jonsson och Pia Nordström. Boken slog verkligen ner som en bomb när den först kom ut år 2004. Då hade få hört talas om sockrets negativa biverkningar, att det fanns ett sockerberoende och att vissa är mer känsliga för sockrets påverkan än andra. Idag är vi allmänt mer medvetna om riskerna och denna ljudbok med uppläsaren Susanne Barklund är ett tydligt tecken. Boken har sålts i fler än 70 000 exemplar och getts ut på fem språk. Boken undervisar inte bara om vad sockerberoende är utan ger också konkreta råd om hur du tar dig ur beroendet.

Författarna presenterar sina råd utifrån den rådande vetenskap som idag finns om socker och dess påverkan på våra kroppar. Att socker är skadligt för tänderna har varit känt sedan länge men inte att vi också kan bli beroende. I ljudboken får du en steg-för-steg guidning som kan hjälpa både dig själv och din familj till att bli fri från detta vita gift och få ett mer hälsosamt liv.

Handling

Handlingen i Sockerbomben 3.0 vilken du just nu kan lyssna på gratis under en begränsad period, bygger mycket på Bitten Jonssons egna erfarenheter i arbetet som sjuksköterska med patienter inom beroendeproblematik. Jonsson är utbildad i USA inom just beroende och har i över 20 års tid inriktat sig på att behandla ett sockermissbruk. Bokens andra författare är Pia Nordström. Hon är journalist med mångårig erfarenhet från bland annat tidningen Expressen. Nordström har arbetat både som redaktör och reporter med hjärtefrågorna mat, hälsa och medicin. Tillsammans har författarna även gett ut Sockerfria kokboken år 2018.

Bokens tredje upplaga behövs menar författarna. För trots att vi idag känner till sockrets skadliga effekter på exempelvis hjärta och kärl fortsätter försäljningen på sockerprodukter att öka. Sockerbomben 3.0 har blivit uppdaterad med information om hur inte bara socker utan också mjöl och mjölk kan fungera som en drog, boken tar upp den felande länken i beroendevården samt vad termen biokemisk unik betyder och vad den innebär för dig.

Lyssna på Sockerbomben 3.0 gratis

Du har just nu möjlighet att lyssna på Sockerbomben 3.0 helt kostnadsfritt under en begränsad prova-på-period via olika ljudboksappar. Du laddar enkelt hem den app till den enhet som du föredrar som exempelvis mobilen eller surfplattan. Det finns många appar att hämta gratis till både Android och Ios-enheter vilka innehåller mängder med spännande titlar som passar både vuxna och barn som vill kunna läsa var- och när som helst.