Spotify inifrån
Lyssna gratis här:

Spotify inifrån

Alla känner till Spotify, musikjätten i dagens internetvärld, men få känner kanske till att Spotify var på väg att gå under i konkurs under 2012, eller att trots att företaget ofta använts som exempel på lyckat svenskt entreprenörskap så har företaget fortfarande aldrig gått med vinst. I boken Spotify inifrån, som nu finns som ljudbok som du kan lyssna på gratis, får du veta allt om företagets bakgrund.

  • Idén till Spotify
  • Marknadsföringen
  • Att skapa kapitalet för Spotify
  • Spotifys inflytande på samhället
  • Kontroversiellt förflutet

Om Spotifys grundare och historia

I boken Spotify inifrån beskriver författarna Jonas Leijonhufvud och Sven Carlsson företagets historia, från början till dags datum, och följer grundaren Daniel Eks konflikter och samarbeten med andra jättar i världen, från Microsoft till Apple och Facebook. Men med ett nytt och frågvist perspektiv utifrån tar boken upp aspekter kring Spotify som företagets grundare själv inte ofta belyser, så som de enorma summor pengar Spotify hela tiden kräver för att hålla igång.

Lyssnar du vidare på boken får du en ny bild av Daniel Ek, som går stick i stäv med den bild han själv skapat. I intervjuer är han en ödmjuk person som finner livet på Stureplan med fester deprimerande, men i boken målas det upp en börsbolags-direktör som spenderar miljoner på lyxvillor och bilar. I ljudboken som du kan lyssna på gratis under en prova-på-period lär du känna en ny sida av Ek.

Kontroverser och intriger

Daniel Ek har länge hållit hårt kring Spotifys historia, och har själv skrivit en rumsren berättelse om hur företaget rest sig till storhet. Men i boken får vi höra från flera dussin källor i branschen, investerare samt beslutsfattare i musikindustrin, att Spotify varit mer kontroversiellt än någon kunnat ana. Från vittnesmål inifrån får vi veta att Spotify haft hemliga avtal, och varit inblandat i intriger med andra bolag så som Microsoft och Apple.

Spotify stoltserar ofta med att de, enligt dem, räddat musikbranschen från "piraterna" genom att erbjuda en plattform som gör det enklare för gemene man att lyssna på musik, och som utkonkurrerar piratkopiering. Men genom Leijonhufvud och Carlssons verk får vi lära oss att Spotifys grundare varit vän med självaste skaparen till Napster, den ökända piratplattformen för fildelad musik. Boken innehåller mängder av liknande berättelser och avslöjanden kring musikjättens ursprung.

Lyssna på Spotify inifrån gratis

Boken Spotify inifrån går nu att få som ljudbok, uppläst av Per Juhlin. Ljudboken är på 9 timmar och 15 minuter, och du kan lyssna på den gratis under en provperiod redan nu. Om du någonsin varit intresserad av hur Spotify lyckades bli den kanske största musikplattformen i världen, lyssna gärna på boken Spotify inifrån. Författarna gör ett fantastiskt jobb med att skapa spänning.