Stjärnklart

Stjärnklart är första boken i Lars Wilderängs svenska science fiction-serie om en nära framtid där all elektronik har slagits ut. Boken blev mycket omtalad när den släpptes på grund av de frågor den ger upphov till. Vad händer med människorna i ett samhälle när när det faller sönder? Hur snabbt går vi från ett välordnat samhälle med tydliga lagar och regler till en plats där bara den starkaste överlever?

Handling

Det är något som inte stämmer längre. Allt fler trasiga telefoner har på senare tid lämnats in för reparation runtom i landet. Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser inträffa. Ett fel i bilarnas mikrochip gör att många fordon slutar fungera och landets vägar förvandlas till bilkyrkogårdar. Tågtrafiken ställs in på grund av elfel och strömavbrott blir en del av den nya vardagen. I butikerna gapar hyllorna tomma.

I den ovisshet som uppstår får vi ta del av olika människors perspektiv och hur de hanterar den nya vardagen som växer fram. Elitsoldaten Gustaf Silverbane står på Karlsborgs flygplats redo för att åka på utlandsinsats. Plötsligt går något fruktansvärt fel och ett eldsken fyller himlen. Polisen Peter Ragnhell drar sina redan okonventionella brottsbekämpningsmetoder till sin spets.

Survivalisten och preppern Filip Stenvik får se sin tidigare så hånade hobby förvandlas till ett blodigt allvar. Programmeraren Anna Ljungberg gör en upptäckt som riskerar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Men tänk om det redan är för sent? Efter ännu ett strömavbrott förändras allting. Den mörka hösten övergår i en stjärnklar vinter. En vinter där kaos råder och få överlever.

Lyssna på Stjärnklart

Du kan lyssna på Stjärnklart på ljudbok via Nextory och BookBeat. Alla nya användare kan lyssna på Stjärnklart gratis i 14 dagar oavsett vilken av apparna du väljer. Stjärnklart på ljudbok har en speltid på 13 timmar och 47 minuter och är inläst av Johan Holmberg. Wilderängs uppföljare i samma serie heter Midvintermörker och Midsommargryning. Även de böckerna finns inlästa på ljudbok.

Stjärnklart ljudbok
Lyssna gratis här: