Störst av allt

Störst av allt är en svensk rättegångsthriller av Malin Persson Giolito. Boken har hyllats som en av de de bästa svenska rättegångsskildringarna som skrivits. Störst av allt på ljudbok är inläst av Lo Kauppi och har en speltid på 13 timmar och 2 minuter.

Lyssna hos Nextory - gratis lyssning i 14 dagar

Handling

Störst av allt handlar om en skolskjutning som skett på Djursholms allmänna gymnasium. När historien inleds har det redan gått några månader efter dådet. 18-åriga Maja står inför rätta att ha dödat sin bästa vän Amanda och planerat skolskjutningen tillsammans med sin pojkvän Sebastian. Det enda överlevande vittnet är Samir som Maja också haft en relation med. Hans vittnesmål och den tekniska bevisningen fastslår att Maja avfyrat ett vapen och dödat både sin bästa vän och Sebastian. Åklagaren menar att Maja och Sebastian var sammansvurna och planerat och genomförde skjutningen tillsammans. Försvaret å andra sidan menar att Majas handlade ska ses som att hon försökte undanröja hotet från sin pojkvän och få ett slut på dödandet men av misstag råkat skjuta sin bästa vän.

Lyssna gratis

Du kan lyssna till Störst av allt på ljudbok hos Nextory, Storytel och BookBeat. Alla dessa appar erbjuder gratis lyssning i 14 dagar för nya kunder.

Störst av allt
Lyssna gratis i 14 dagar:
Storytel logo Nextory logo BookBeat logo