Storytel Reader

Storytel är främst kända för att ha förändrat hur vi lyssnar på ljudböcker. Nu vill de även få fler att läsa e-böcker genom att lansera sin egen läsplatta - Storytel Reader.

E-boksläsare har funnits länge på marknaden men aldrig riktigt fått fäste i Sverige. Amazon släppte redan 2007 den första versionen av sin läsplatta Kindle. Den stora fördelen med en läsplatta är att man får läsupplevelsen hos en analog bok fast med surfplattans alla digitala fördelar. Skärmen är helt enkelt mer behaglig för ögonen än en vanlig surfplatta och eftersom det är en digital maskin kan du lagra tusentals e-böcker på den.

Storytel Reader

Storytel Reader släpps i sommar och ska kosta 999 kr. Läsplattan kommer ha fysiska knappar för att bläddra sidor och en bakupplyst e-bläckskärm på 6 tum. Fördelen med e-bläck (e-ink) är att du enkelt kan se vad som är på skärmen oavsett om du läser i solljus eller mörker. Vikten kommer ligga på 200 gram.

Storytel Reader kommer inom kort gå att beställa på storytel.se. För att kunna använda en Storytel Reader måste du ha ett aktivt Storytel Unlimited-abonnemang. Observera att inget abonnemang ingår när du köper läsplattan. Om du inte har något abonnemang tecknar du det separat på Storytels hemsida.

Hur många böcker som får plats på läsplattan varierar beroende på hur stor filerna är. Det ska dock mycket till innan utrymmet tar slut. Batteritiden ligger på upp till fyra veckor enligt Storytels egen utsago.