Stryparen

Stryparen är en svensk deckare av Johan Moström som finns inläst på ljudbok av Torsten Wahlund.

Natten mot Lucia drar det värsta snöovädret på väldigt länge in över Sundsvall. Det kraftiga snöovädret leder till att sjukhuset blir helt isolerat från omvärlden. Inne på sjukhuset börjar någon att strypa både personal och patienter. Morden sker till synes helt slumpvis och på vitt skilda ställen inne på sjukhusområdet. Dessutom har varje offer blivit knivskurit i pannan och fått ett lodrätt snitt från näsan upp till hårfästet.

Läkaren Erik Jensen och kommisarie Johan Axberg tar tillsammans upp jakten på den skyldige. Den svåra frågan är bara vart de ska börja att leta. Vad är motivet och finns det någon koppling mellan offren som de inte ser? Som om det inte vore nog kompliceras mordutredningen ytterligare av att en dödlig influensa börjar härja inne på det avskärmade sjukhuset. Panik bryter ut bland de instänga människorna men det finns ingen stans att fly. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen…

Författaren Johan Moström som gjort sig känd för att skriva deckare som utspelar sig i hans gamla stad Sundsvall. Stryparen är den sjunde deckaren i deckarserien om hjärtläkaren Erik Jensen och kommissarien Johan Axberg som löser svåra fall i trakterna kring Sundsvall.

Stryparen
Lyssna gratis här: