Testamente
Lyssna gratis här:

Testamente

Är du själv ansvarig för de fel som familjen och släkten begår? Testamente av författaren Nina Wähä är en ljudbok som behandlar just denna synbart lätta men ändå komplicerade fråga.

Om du har en ovanligt stor familj vet du själv hur det är. Mycket kärlek, värme och oerhört starka band. Men det kan också vara invecklat och besvärligt. När många olika åsikter möts under samma tak kan problem uppstå. Familjemedlemmar kan ha olika åsikter och önskemål som de andra har svårt att klara av. Ljudboken Testamentet berör denna problematik. Dessutom kan syskon vilja anförtro sig åt varandra. Om en bror eller syster har gjort någonting dumt kanske du känner dig skyldig själv. Men som sagt, är du verkligen personligt ansvarig för vad de närmaste gör?

Handling

Nina Wähä debuterade som författare år 2007. Flera böcker senare kom hennes senaste bok Testamente ut 2019. Nu kan du lyssna på den gratis. De som lyssnat på den här boken beskriver den som ett fantastiskt och verklighetstroget familjedrama. Det som sker i boken skulle med lätthet kunna hända vem som helst i verkliga livet.

När Annie blir gravid hamnar hon i en mycket svår situation. Motvilligt beslutar hon sig för att resa hem till Tornedalen där hon växte upp. Här talar man varken svenska eller finska utan det egna språket meänkieli. Återkomsten väcker inga positiva känslor. Hennes stora familj som består av far och mor och mer än tio syskon har nog besvär med fadern, som är familjens skam och mörka hemlighet. Den skötsamme sonen, fängelsekunden, och alla Annies andra syskon orkar inte mer. Den oundvikliga uppgörelsen kommer allt närmare och närmare. Hur ska det gå till slut?

Lyssna på Testamente gratis

Om du älskar att läsa böcker men inser att din tid tyvärr inte räcker till så är ljudböcker perfekta för dig. Under tiden som du pendlar fram och tillbaka till arbetsplatsen, städar eller lagar middag kan kända personer läsa för dig. Testamente är en av många ljudböcker som du har chansen att lyssna på gratis en begränsad period om du provar någon av de ljudboksappar som finns på marknaden. Bokus, Storytel, Bookbeat och Nextory är bra exempel. Vart du än går kan du ha med dig ett eget bibliotek i fickan. En väldigt trevlig känsla.