Tiggaren
Lyssna gratis här:

Tiggaren

Tiggaren, som du kan lyssna på gratis som ljudbok, är en historia om kriminalinspektör Emma Sköld och den femte delen i bokserien om henne.

Även om boken är en del av en serie går det utmärkt att lyssna på den utan att ha läst eller lyssnat på tidigare delar i serien. I den här boken är en mördare ute efter Stockholms tiggare, samtidigt som Emma Sköld själv tycks vara ett mål för en mördare. Tiggaren har fått väldigt bra omdöme av både läsare och lyssnare då Sofie Sarenbrandt skriver böcker med gott om spänning och med bra tempo. Ämnet med tiggare är alltid aktuellt och ett bra tema för en deckare. Sarenbrandt slänger direkt in dig i handlingen från de första minuternas lyssning.

Handling

När du lyssnar på Tiggaren gratis får du en upplevelse ur tiggarnas perspektiv, då den rumänska tiggerskan Soraya även hörs ur sitt perspektiv.

Boken börjar med Emma Skölds begravning, där en mystisk figur tar plats på de bakre bänkraderna. Hur kan Emma Skölds död ha någonting med tiggares död att göra? Vem är den psykopatiska seriemördaren som riktar in sig på samhällets mest utsatta människor? Många trodde att bokserien skulle ta slut med bok fyra, Avdelning 73, tack vare dess cliffhanger i slutet. I den här femte delen får du istället svar på många frågor du kan ha haft efter den fjärde boken, men det går precis lika bra att lyssna på den utan att ha tagit del av föregångarna.

Lyssna på Tiggaren gratis

Ta chansen att lyssna på ljudboken Tiggaren gratis under en begränsad tidsperiod genom att prova en ljudboksapp. Många ljudboksappar har en prova-på-period där du kostnadsfritt kan lyssna på en stor mängd böcker. Den här ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf, en känd svensk skådespelerska som även läst in en mängd andra ljudböcker. Ljudbokens speltid är tio timmar och sex minuter. Boken har fått genomgående bra recensioner av både läsare och bokrecensenter, och bjuder på mycket spänning och en svårlöst historia. Den anses även vara den bästa boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld.