Tordyveln flyger i skymningen
Lyssna gratis här:

Tordyveln flyger i skymningen

Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe är en ungdomsbok som många förmodligen läst på svenska lektionerna som barn. Boken är hyllad och uppskattad av många och har översatts till ett flertal språk.

Innan den utgavs som bok 1978 var det faktiskt en följetong i radio av Kay Pollack och Gripe själv. Nu har du chansen att lyssna på Tordyveln flyger i skymningen som ljudbok helt gratis.

Handling

Bokens handling kantas av oväntade händelser och spännande äventyr. När en tordyvel flyger rakt in i ögat på en lokförare försenas tåget med 3 minuter och 28 sekunder. Detta leder till att de tre ungdomarna David, Annika och Jonas hamnar på Selanderska gården - där mystiska och oförklarliga saker tycks ske.

En av ungdomarna tycks ha sett gården i en av sina drömmar. Det dröjer inte länge förrän händelser från det förflutna börjar göra sig påmint och tiden tycks skifta runt dem.

Och vem är damen i telefonen som vill att de ska spela schack? Har blommorna i trädgården ett eget liv? Vad är grejen med viskningarna som finns på Jonas bandspelare?

Det här är bara några saker du kommer fråga dig själv när du lyssnar på Tordyveln flyger i skymningen som ljudbok.

Om boken

Tordyveln flyger i skymningen är passande lyssning för barn och ungdomar i åldrarna 9-14 år - men givetvis kan den uppskattas av andra åldersgrupper också.

Det är en fantastisk skildring av lediga sommarlovsdagar där allt möjligt spännande kan inträffa - och dessutom gör det! De tre ungdomarna i gruppen är ganska olika vilket också bidrar till dynamiken dem emellan. Som lyssnare när du känna dem alla vilket kan vara till nytta för barn som lyssnar på boken att uppleva deras olika tankar och se deras olika perspektiv. Kom dock ihåg att boken är ganska läskig, vilket gör att den inte är passande för de allra minsta.

Lyssna på Tordyveln gratis

Ljudboken "Tordyveln flyger i skymningen” är verkligen helt fantastisk. Skådespelaren Tomas Bolme läser in ljudboken och är helt otrolig när han med sin totala inlevelse anpassar röstläget efter de olika händelserna och karaktärerna.

Du har möjlighet att lyssna på Tordyveln som ljudbok gratis under begränsad tid via någon av apparna på denna sida. Klicka dig vidare och börja lyssna direkt på detta älskade verk som roat ungdomar i flera generationer nu.