Universum i din hand
Lyssna gratis här:

Universum i din hand

Universum i din hand är en ljudbok efter ett original av fysikern Christophe Galfard. Boken tar dig med på en resa till centrum av vårt eget solsystem – solen. Galfard berättar här om nya insikter inom fysiken, en vetenskap som för alltid ger oss möjlighet att förstå universum på helt nya sätt. I sin text gör han avancerade ämnen greppbara, som till exempel kvantmekanik och Einsteins relativitetsteori. Samtidigt beskriver han på ett elegant och humoristiskt sätt skönheten i universum, men också komplicerade frågor som livets ursprung och mening, eller mänsklighetens framtid. Detta gör han på lekmannavis, utan att involvera till synes oöverkomliga ekvationer eller grafer.

I boken krymps vi som läsare ned till storleken av en atom, och får chansen att besöka solsystemets mest avlägsna och respektingivande svarta hål, dit all materia dras in och försvinner. Vår sol är döende, det vet vi. Men hur länge dröjer det till slutet? Allt detta är med saklig inlevelse uppläst i ljudboken av skådespelaren, musikern och programledaren Anton Körberg (son till Tommy Körberg).

Handling

För att ta del av Galfards spännande teorier i Universum i din hand, kan du nu lyssna gratis på ljudboken under en tidsbegränsad period.

Christophe Galfard är en svensk-fransk fysiker, som har disputerat i teoretisk fysik vid Cambridges universitet. Där studerade han i början av 2000-talet universums uppkomst samt svarta hål under ledning av den eminente fysikern och forskaren Stephen Hawking. Tillsammans med Hawking har han också skrivit ett antal framgångsrika barnböcker i ämnet. Galfard är bosatt i Paris. Han är även verksam som uppskattad föreläsare.

Lyssna på Universum i din hand gratis

Du har nu möjlighet att lyssna gratis på Universum i din hand under en begränsad tidsperiod, via olika ljudboksappar. Samtidigt kan du jämföra och se vilken av apparna du tycker bäst om. Upplägget är flexibelt: du lyssnar på ett obegränsat antal böcker, till en fast kostnad varje månad. Innan testperiodens slut måste du själv säga upp abonnemanget för att undvika framtida debitering.