Utvandrarna

Utvandrarna är en svensk roman av Vilhelm Moberg som gavs ut för första gången 1949. Utvandrarna är den första delen av fyra i den så kallade Utvandrarserien. Kvadrologin innehåller även Invandrarna (1952), Nybyggarna (1956) och Sista brevet till Sverige (1959).

I Utvandrarna får vi stifta bekantskap med Kristina, Karl Oskar, Robert och Arvid och en del andra personer som lämnar hungersnöden i det fattiga Sverige för att skapa sig ett nytt drägligare liv i USA. Det är en strapatsrik resa som ska genomföras och det kommer inte att bli enkelt ska det visa sig.

Utvandrarserien har lästs och älskats av generationer av läsare. Den har blivit både prisbelönad film i regi av Jan Troell och legat till grund för den hyllade musikalen Kristina från Duvemåla. Utvandrarna är en tidlös historia om drömmar och längtan efter ett bättre liv. Det är också utan tvekan ett stort stycke svensk kulturhistoria och en av de stora klassikerna inom svensk litteratur.

Lyssna på Utvandrarna som ljudbok

Du kan lyssna på Utvandrarna på ljudbok via Nextory eller BookBeat. Ljudboken är inläst av Per Sjöstrand och har en speltid på 9 timmar och 51 minuter. Om du är ny användare av Storytel eller Nextory lyssnar du helt gratis i 14 dagar.

Utvandrarna
Lyssna gratis här: