Väder som förändrade världen
Lyssna gratis här:

Väder som förändrade världen

Historia kan lära oss om varför saker och ting har blivit som de är men också ge oss en antydan om vad vi har framför oss. Om du vill veta mer om hur imperierna har erövrat världen så är en gratis ljudbok som Väder som förändrade världen spännande att lyssna på.

I 10 och timmar 19 minuter kan du höra om storslagna äventyr tillsammans med uppläsaren Marcus Rosenlund. Han är vetenskapsredaktör och författare till boken. I boken Väder som förändrade världen driver han hypotesen att det inte bara räcker att vara en stark handelsmakt, man ska också ha kontroll över vädrets makter.

Hur väder har påverkat vår historia

Här kan du lyssna på en gratis ljudbok som tar upp hur en orkan ledde till att Maya-kulturen gick under. Det finns också en koppling mellan målningen Skriet och ett vulkanutbrott på Krakatau 1883. Det var vädret som hjälpte engelsmännen att besegra spanjorerna till sjöss 1588. Rosenlund visar på stor kunnighet och engagemang kring ämnet.

Det är härligt att lyssna på en gratis ljudbok som Väder som förändrade världen eftersom svåra saker förklaras enkelt. Väder och vind engagerar eftersom det är något väldigt konkret. Att sedan lyckas sätta in det i ett historiskt sammanhang är imponerande. Vi kan se att saker och ting hänger ihop mer än vi tror.

Lyssna på Väder som förändrade världen gratis

Det är enkelt att ta del av en gratis ljudbok online. Väder som förändrade världen finns att tillgå via ljudappar där du registrerar ett medlemskap som du kan säga upp om du ångrar dig. Du kan enkelt streama ljudboken och njuta av Roslunds alla berättelser. Du kan nu prova ljudboken gratis under en begränsad period

Att börja lyssna på ljudböcker enkelt, bekvämt och just nu gratis. Förutom att du kan lyssna på Väder som förändrade världen finns det också massvis av andra ljudböcker, både facklitteratur och skönlitteratur. Det är avslappnade att sätta på sig hörlurarna och lära sig något nytt och intressant om vår värld.