Vi for upp med mor
Lyssna gratis här:

Vi for upp med mor

Vi for upp med mor är den andra boken av Karin Smirnoff, uppläst som ljudbok av Lo Lauppi.

Boken är en uppföljare till Smirnoffs hyllade debut Jag for ner till bror, från 2018, där hon med sitt unika språk fortsätter att låta läsaren stifta bekantskap med glesbygdens karaktärer. Tvillingarna Jana och Bror har förlorat sin mamma, som har önskat att få bli begraven i sin hemby Kukkojärvi i Norrbotten. De ärver därvid moderns föräldrahem, men märker snart att livet i Kukkojärvi är annorlunda mot vad de är vana vid. Invånarna är strikt religiösa, med många regler och förbud som ska efterlevas. Den som inte vill uteslutas ur gemenskapen har bara att rätta sig därefter.

Handling

För att ta del av Jana och Brors nya vardag kan du just nu lyssna gratis på Vi for upp med mor under en testperiod. Det är spännande att se hur syskonen anpassar sig till situationen på två helt olika sätt.

Bror tilltalas av gemenskapen i byn, storfamiljerna och traditionen med männens ohotade rättigheter. Jana i sin tur kämpar och vill göra motstånd. Samtidigt vill hon avsluta sin destruktiva relation med John, som hon är tillsammans med sedan tidigare. Efterhand uppstår vänskap mellan henne och den jämnåriga kusinen Marta, vars man som är pastor, inte alls uppskattar deras relation. Karin Smirnoff är född 1964 och bosatt i Piteå. Hon var ursprungligen journalist och sökte sig efterhand till författarskolan vid Lunds universitet. Debutromanen Jag for ned till bror blev direkt en stor framgång och nominerades till Augustpriset 2018, ganska omgående efter sin lansering.

Lyssna på Vi for upp med mor gratis

Just nu finns det möjlighet att provlyssna gratis på Vi for upp med mor under en begränsad testperiod, via ett urval av olika ljudboksappar. Då får du tillfälle att bilda dig en uppfattning om vilken app som passar dina behov bäst. Ljudboksappar har flera fördelar jämfört med till exempel CD-skivor. Enkelt uttryckt kan du lyssna på hur många böcker du vill varje månad, till en fast kostnad. Det enda som behövs är att du har din mobiltelefon med dig och och att den är laddad. Prova-på-perioden är kostnadsfri. Däremot är det upp till dig att säga upp abonnemanget i tid innan nästa debitering.