Audible Sverige

Audible grundades redan 1995 och har med åren växt till att bli världens största streamingtjänst för ljudböcker. Sedan 2008 är Audible en del av amerikanska Amazon. Under 2019 lanserades Audible i Sverige. Här kan du läsa om hur Audible fungerar och få reda på allt som är bra och dåligt med tjänsten.

Audible på svenska

Audible välkomnar svenska användare. Det finns dock inte så många svenska ljudböcker hos Audible, även om utbudet sakteligen växer. Audible styrka är istället den internationella och engelskspråkiga litteraturen.

Audible har det i särklass största utbudet av engelskspråkiga ljudböcker på marknaden. Tjänsten passar alltså bäst för dig som vill lyssna på engelska ljudböcker primärt. Är du ute efter ljudböcker på svenska är någon av de svenska ljudboksapparna som Nextory eller BookBeat bättre alternativ för dig.

Prova Audible gratis i 30 dagar

Audible går att prova gratis i 30 dagar. Du behöver ingen rabattkod eller liknande - 30 dagar är deras standarderbjudande och ger dig gott om tid att prova på appen.

Det är ett bra och enkelt sätt för dig att testa om Audible är rätt app för dig. Observera att erbjudandet endast gäller för dig som inte har provat på Audible tidigare.

Klicka här för att prova på Audible gratis i 30 dagar

Så fungerar Audibles abonnemang

Audible skiljer sig stort från svenska appar såsom Storytel och Nextory. Medan dessa erbjuder obegränsad tillgång till ett fullt sortiment av ljudböcker till en fast månadskostnad tillhandahåller Audible i sitt abonnemang en credit per månad som du kan omvandla till en ljudbok. Det spelar ingen roll hur mycket ljudboken kostar i Audibles butik. En credit motsvarar alltid en ljudbok.

Om du säger upp ditt abonnemang hos Audible får du ändå behålla alla ljudböcker du har köpt via tjänsten. Hos de svenska apparna får du inte behålla ljudböckerna efter du har lyssnat klart på dem den dagen du slutar att betala för ditt abonnemang.

Skulle du inte använda din credit en månad kommer den att föras över till nästa månad så att du kan använda den då.

Pris

Audible kostar 7,99 brittiska pund vilket ungefär motsvarar 100 svenska kronor. Då får du en credit per månad vilket du alltså kan omvandla till en ljudbok.

Om du lyssnar på mer än en bok per månad kan du uppgradera och få fler credits varje månad fast till ett högre pris. Klicka här för att se aktuella prisnivåer hos Audible.

Lyssningsgaranti

En bra funktion som Audible har är ”Bra lyssningsgarantin”, eller ”Great Listen Guarantee” som den heter på engelska. Garantin innebär att om du inte är nöjd med en ljudbok så kan du lämna tillbaka den och få tillbaks din credit (har du köpt boken med riktigt pengar får du tillbaka pengarna istället).

Det finns ingen gräns på hur många gånger du kan nyttja denna garanti. Audible kommer ersätta dig med en ny credit så länge de inte börjar misstänka att du missbrukar systemet.

Några ljudböcker ur Audibles utbudNågra ljudböcker ur Audibles utbud

Audibles app

Du laddar ner Audibles app genom att först gå till Audibles hemsida. Därifrån blir du länkad till den marknadsplats som är kompatibel med din enhet. Audible finns tillgängligt för Android, iOS och Windows Phone.

Det här säger användarna om Audible

Audible får överlag väldigt positiva omdömen från sina användare. Många är glada över det stora utbudet av engelska ljudböcker och att appen är smidig att använda, på alla operativsystem.

Nackdelen med Audible är att det inte finns så många ljudböcker som är inlästa på svenska. Det är å andra sidan inte något som Audible försöker marknadsföra sig som. Deras fokus är helt klart på engelska titlar, fast för en svensk publik.

En annan nackdel är att det inte går att hoppa mellan samma titel som e-bok och ljudbok om du vill byta mellan formaten. En sådan funktion har exempelvis Nextory.

Säga upp Audible

Det är enkelt att säga upp ditt kontot hos Audible. Så här gör du:

  1. Logga in på ditt konto hos Audible
  2. Klicka ”Cancel subscription”
  3. Klart!

När du sagt upp ditt abonnemang kommer inga pengar dras från ditt kontokort. Du kommer få behålla alla ljudböcker du löst in för dina credits under tiden som du använt tjänsten.

Sammanfattning

Audible är det självklara valet för dig som vill lyssna på ljudböcker på engelska. De har ett bra prova-på-erbjudande som gäller i 30 dagar vilket är mer än de flesta andra tjänster. Vill du primärt lyssna på svenska ljudböcker är dock inte Audible något bra alternativ för dig. Då rekommenderar vi istället att du vänder dig till en svensk app, exempelvis Nextory eller BookBeat.

Klicka här för att prova på Audible gratis i 30 dagar

Läs också:

Audible vs Storytel
30 dagar gratisAudible
App Store-betyg: 4,6 / 5
Antal användare: 1
Operativsystem:
Offline-läge:
Familjekonto:
Pris per månad: 7.99 £ (≈ 100 kr)
Prova gratis 30 dagar