BookBeat vs. Storytel

Undrar du om det är BookBeat eller Storytel som är den bästa ljudboksappen? Vi har jämfört båda tjänsterna för att hjälpa dig fatta rätt beslut.

Sammanfattning - vår rekommendation

Storytels utbud upplever vi är lite vassare än BookBeat medan BookBeats vanliga abonnemang är lite billigare än Storytel. Storytel kostar 169 kr per månad och BookBeat 149 kr per månad.

En funktion som BookBeat har som Storytel saknar är familjeabonnemang. Med familjeabonnemanget kan du lägga till extra användare i ditt konto. Varje ny användare som du lägger till kostar 49 kr per månad. Fördelen med detta är att ni kan lyssna flera i familjen samtidigt från olika enheter. Det går inte hos Storytel.

I övrigt är tjänsterna väldigt lika. En skillnad är att Storytels app fungerar på enheter med Windows Phone vilket inte BookBeat gör.

Vår rekommendation är att prova BookBeat om det är viktigt att flera i familjen kan lyssna samtidigt. Är utbud viktigast så rekommenderar vi att du provar Storytel i första hand. BookBeats utbud är dock inte dåligt på något sätt, vi upplever dock att Storytel har något vassare utbud.

Prova på gratis

Du kan prova på både Storytel och BookBeat gratis i 14 dagar. Det betyder att du själv kan utvärdera vilken app som passar dig bäst.

Prova Storytel gratis i 14 dagar
Prova BookBeat gratis i 14 dagar

BookBeat vs Storytel – en djupare jämförelse av båda apparna

Här går vi djupare in på likheter och skillnader mellan BookBeat och Storytel.

Pris

Storytel kostar 169 kr per månad och BookBeat 149 kr per månad. Båda apparna går att testa gratis i 14 dagar.

Funktioner

Familjeabonnemang - BookBeat erbjuder ett familjeabonnemang - det gör inte Storytel. BookBeats familjeabonnemang gör att du kan lyssna flera användare på olika enheter samtidigt. Varje ny användare du vill lägga till kostar 49 kr extra per månad. Upp till 5 personer kan använda samma BookBeat-konto.

Lyssna offline - Båda apparna erbjuder ett lyssna offline-läge vilket betyder att du kan ladda ner en ljudbok och lyssna på den senare när du inte är uppkopplad mot Internet. Det är praktiskt eftersom du kan ladda ner boken via ditt nätverk hemma och lyssna på den t.ex. på vägen till jobbet på din telefon utan att förbruka någon surfmängd.

E-böcker utan extra kostnad - Hos båda apparna ingår även e-böcker utan extra kostnad. Observera att utbudet av ljudböcker inte är lika stort som utbudet av e-böcker. Vår uppfattning är att antalet e-böcker är större än antalet ljudböcker hos båda apparna. Vi har dock inte undersökt detta djupare.

Obegränsad lyssning – Hos båda apparna lyssnar du självklart på så många ljudböcker du vill varje månad.

Operativsystem

Båda apparna finns tillgängliga för mobiltelefoner och surfplattor som har iOS eller Android som operativsystem. Storytel fungerar dessutom på enheter som använder Windows Phone som operativsystem.

Betalning

Både Storytel och BookBeat tar endast emot betalning via kort. Betalning via Internetbank eller faktura är inte möjligt hos någon av apparna. Storytel har haft alternativet att betala mot faktura tidigare men har tyvärr tagit bort denna möjlighet.

Utbud

Enligt vår undersökning har Storytel ett något större utbud av ljudböcker än BookBeat. Vi slumpade fram 100 ljudböcker i olika kategorier och kollade vilka ljudböcker som fanns tillgängliga på varje app. Vi hittade 93 av 100 ljudböcker hos Storytel och 91 av 100 ljudböcker hos BookBeat. Läs hela undersökningen här.

Storytel Bookbeat
Pris: 169 kr / mån 149 kr / mån
Prova gratis 14 dagar
Operativsystem:
Android
iOS
Windows Phone
Funktioner:
Familjeabonnemang
Lyssna offline
E-böcker utan extra kostnad
Obegränsad lyssning
Betalning:
Kort
Faktura
Internetbank
Utbud av ljudböcker:
90%
69%

Fler jämförelser

Här hittar du fler jämförelser vi gjort mellan olika appar.

Nextory vs. Storytel
Nextory vs. Mofibo
Mofibo vs. Storytel
BookBeat vs. Nextory
Storytel logoProva gratis i 14 dagar