BookBeat vs. Storytel

Funderar du på att välja Bookbeat eller Storytel? Här jämför vi båda apparna så att du kan välja den ljudbokstjänst som passar dig bäst.

Sammanfattning - vår rekommendation

Om pris är viktigt för dig rekommenderar vi att du väljer Bookbeat i första hand. De har den i särklass billigaste tjänsten som bara kostar 99 kr per månad. Storytels billigaste abonnemang börjar på 169 kr per månad.

Bookbeats billigaste abonnemang, som heter Bookbeat Basic, låter dig lyssna 20 timmar per månad. Det passar bra för dig som lyssnar lite mindre eller bara vill prova på hur det är att lyssna på ljudböcker. Märker du att du skulle lyssna mer kan du enkelt uppgradera till Bookbeat Standard eller Premium som mer liknar Storytels grundutbud.

Utbud

Båda apparna har ett stort utbud av ljudböcker och du får åtkomst till hela utbudet hos både Bookbeat och Storytel - oavsett vilket abonnemang du väljer.

Du hittar allt från skönlitteratur, deckare, faktaböcker, personlig utveckling och mycket mer. Utbudet är möjligen något större hos Storytel eftersom de också ger ut egna ljudböcker som är Storytel-exklusiva titlar från mindre kända författare på sitt egna förlag Storyside Publishing.

Prova på Bookbeat och Storytel gratis

Både Storytel och BookBeat går att prova på gratis under en begränsad tidsperiod. Här är aktuella prova-på-perioder just nu hos båda apparna.

Prova Bookbeat gratis i 14 dagar Prova Storytel gratis i 30 dagar

Betyg från användare

Både BookBeat och Storytel har bra betyg från sina användare och snittar väldigt högt på App Store och Google Play. Rent funktionsmässigt bör du bli nöjd oavsett vilken av apparna du väljer.

BookBeat får 4,6 av 5 på App Store och 4,2 av 5 på Google Play. Motsvarande betyg för Storytel är 4,2 på Google Play och 4,6 på App Store. Exakt samma betyg på båda plattformarna alltså från deras respektive användare.

Funktioner

Lyssna offline - Båda apparna erbjuder ett lyssna offline-läge vilket betyder att du kan ladda ner en ljudbok och lyssna på den senare när du inte är uppkopplad mot Internet. Det är praktiskt eftersom du kan ladda ner boken via ditt nätverk hemma och lyssna på den t.ex. på vägen till jobbet på din telefon utan att förbruka någon surfmängd.

E-böcker utan extra kostnad - Hos båda apparna ingår även e-böcker utan extra kostnad. Observera att utbudet av ljudböcker inte är lika stort som utbudet av e-böcker. Vår uppfattning är att antalet e-böcker är större än antalet ljudböcker hos båda apparna. Vi har dock inte undersökt detta djupare.

Lyssna Familjekonto - Både Storytel och BookBeat erbjuder sina användare att lyssna hela familjen via ett familjekonto från samma enhet. Perfekt om ni är flera som vill lyssna samtidigt.

Senast uppdaterad: 31 maj 2020

Storytel Bookbeat
Pris: fr. 169 kr / mån fr. 99 kr / mån
Prova gratis 14 dagar
Operativsystem:
Android
iOS
Windows Phone
Funktioner:
Lyssna offline
E-böcker utan extra kostnad
Familjekonto
Betalning:
Kort
Faktura
Internetbank

Fler jämförelser

Här hittar du fler jämförelser vi gjort mellan olika appar.

Nextory vs. Storytel
Nextory vs. Mofibo
Mofibo vs. Storytel
BookBeat vs. Nextory