BookBeat vs. Storytel

Undrar du om det är BookBeat eller Storytel som är den bästa ljudboksappen? Vi har jämfört båda tjänsterna för att hjälpa dig fatta rätt beslut.

Sammanfattning - vår rekommendation

Vi rekommenderar att du väljer Storytel eftersom de har bättre utbud än BookBeat. Både BookBeat och Storytel kostar 169 kronor per månad men utbudet av ljudböcker är mycket större hos Storytel enligt vår undersökning. I undersökningen hittade vi 90 av 100 slumpvis utvalda ljudböcker hos Storytel men bara 69 av 100 ljudböcker hos BookBeat. Du får helt enkelt mer ljudböcker för lika mycket pengar hos Storytel.

I övrigt är tjänsterna väldigt lika. En skillnad är att Storytels app fungerar på enheter med Windows Phone vilket inte BookBeat gör.

Prova på gratis

Du kan prova på både Storytel och BookBeat gratis i 14 dagar. Det betyder att du själv kan utvärdera vilken app som passar dig bäst.

Prova Storytel gratis i 14 dagar
Prova BookBeat gratis i 14 dagar

BookBeat vs Storytel – en djupare jämförelse av båda apparna

Här går vi djupare in på likheter och skillnader mellan BookBeat och Storytel.

Pris

Storytel och BookBeat kostar lika mycket - 169 kronor per månad. Båda apparna går att testa gratis i 14 dagar.

Funktioner

Lyssna offline - Båda apparna erbjuder ett lyssna offline-läge vilket betyder att du kan ladda ner en ljudbok och lyssna på den senare när du inte är uppkopplad mot Internet. Det är praktiskt eftersom du kan ladda ner boken via ditt nätverk hemma och lyssna på den t.ex. på vägen till jobbet på din telefon utan att förbruka någon surfmängd.

E-böcker utan extra kostnad - Hos båda apparna ingår även e-böcker utan extra kostnad. Observera att utbudet av ljudböcker inte är lika stort som utbudet av e-böcker. Vår uppfattning är att antalet e-böcker är större än antalet ljudböcker hos båda apparna. Vi har dock inte undersökt detta djupare.

Obegränsad lyssning – Hos båda apparna lyssnar du självklart på så många ljudböcker du vill varje månad.

Operativsystem

Båda apparna finns tillgängliga för mobiltelefoner och surfplattor som har iOS eller Android som operativsystem. Storytel fungerar dessutom på enheter som använder Windows Phone som operativsystem.

Betalning

Både Storytel och BookBeat tar endast emot betalning via kort. Betalning via Internetbank eller faktura är inte möjligt hos någon av apparna. Storytel har haft alternativet att betala mot faktura tidigare men har tyvärr tagit bort denna möjlighet.

Utbud

Enligt vår undersökning har Storytel ett större utbud av ljudböcker än BookBeat. Vi slumpade fram 100 ljudböcker i olika kategorier och kollade vilka ljudböcker som fanns tillgängliga på varje app. Vi hittade 90 av 100 ljudböcker hos Storytel och 69 av 100 ljudböcker hos BookBeat. Läs hela undersökningen här. Utbud är en viktig faktor när man ska välja ljudboksapp och om valet står mellan Storytel eller BookBeat bör du välja Storytel eftersom deras utbud är bättre.

Storytel Bookbeat
Pris: 169 kr / mån 169 kr / mån
Prova gratis 14 dagar
Operativsystem:
Android
iOS
Windows Phone
Funktioner:
Lyssna offline
E-böcker utan extra kostnad
Obegränsad lyssning
Betalning:
Kort
Faktura
Internetbank
Utbud av ljudböcker:
90%
69%

Fler jämförelser

Här hittar du fler jämförelser vi gjort mellan olika appar.

Nextory vs. Storytel
Nextory vs. Mofibo
Mofibo vs. Storytel
BookBeat vs. Nextory