Nextory vs. Storytel

Här jämför vi ljudboksapparna Nextory och Storytel för att avgöra vilken app som är bäst.

Vår rekommendation

Om du letar efter en app där hela familjen kan lyssna samtidigt över flera enheter ska du välja Nextory Familj. Storytel har inget familjeabonnemang i dagsläget.

Om du bara ska ha ett abonnemang för dig själv rekommenderar vi att du provar Nextory Silver först. Nextory har det billigaste abonnemanget för 139 kronor per månad - jämfört med Storytel som kostar 169 kronor per månad. Då får du tillgång till ett bra bibliotek av ljudböcker att lyssna på till den lägsta kostnaden. Klicka här för att prova Nextory gratis i 14 dagar.

Om du inte tycker att utbudet av ljudböcker räcker till hos Nextorys billigaste abonnemang kan du avsluta ditt medlemskap där och prova på Storytel istället.

Skillnad mellan abonnemangen

Storytel erbjuder ett abonnemang för 169 kr / månad och Nextory erbjuder tre olika abonnemang - silver, guld och familj. Dessa kostar 139 kronor för silver och 169 för guld. Familjeabonnemanget kostar mellan 199-279 kronor per månad (2-4 profiler). Du kan prova både Nextory och Storytel gratis i 14 dagar. Utnyttja det på följande sätt:

Det smartaste är att börja med att prova Nextorys Silver. Det är det billigaste av alla abonnemangen och kostar bara 139 kronor per månad. Prova det gratis i 30 dagar och utforska utbudet för att se om det är tillräckligt stort för dig. Silverabonnemanget innehåller färre ljudböcker än alla andra abonnemang men priset är också mycket lägre vilket gör att du får mycket ljudböcker för pengarna. Utbudet hos Nextory Silver är ändå fullt tillräckligt och borde räcka för de flesta lyssnare – däremot släpps nya ljudböcker lite senare där än för de andra abonnemangen.

Prova Nextory gratis i 14 dagar här

Om du inte tycker utbudet är tillräckligt stort hos Nextory Silver kan du byta upp dig till Nextory Guld vilket kostar 169 kronor per månad. Men vi råder dig att inte göra det! Avbryt istället abonnemanget hos Nextory inom provperioden och gå över till Storytel. Utbudet av ljudböcker är något större hos Storytel än Nextory Guld, enligt vårt test. Eftersom Storytels pris är detsamma som Nextory Guld så är det bättre för dig att välja Storytels app.

Prova Storytel gratis i 14 dagar här

Nextory eller Storytel – en djupare jämförelse av båda apparna

Här går vi djupare in på skillnader och likheter mellan Nextory och Storytel.

Pris

Här skiljer sig dessa appar åt ganska mycket. Storytel har bara en abonnemangstyp som kallas Storytel Unlimited. Det kostar 169 kronor per månad och då får du tillgång till hela Storytels utbud och kan lyssna hur mycket du vill.

Nextory har tre olika abonnemang:

Silver – 139 kr / mån – Det billigaste abonnemanget har färre ljudböcker än de andra abonnemangen men innehåller enligt Nexory själva ändå tusentals olika titlar. Däremot ingår inte de senaste nyheterna i silverabonnemanget.

Guld – 169 kr / mån – Det här abonnemanget är det som är mest likt Storytel. Här ingår även de senaste nyheterna.

Familj – fr. 199 kr / mån – Nextory Familj har samma utbud som Guld men här kan hela familjen lyssna över flera enheter samtidigt.

Funktioner

Nextory och Storytel är ganska lika här och det är nog en smaksak vilken app man gillar. Hos båda apparna ingår även e-böcker utan extra kostnad. Enligt Nextory själva är de störst på e-böcker i Sverige. Vi har dock inte undersökt hur många fler e-böcker de har än Storytel.

Att lyssna offline innebär att du kan ladda ner en ljudbok och lyssna på den när du inte är uppkopplad mot något nät. Det är bra om du vill spara din surfmängd. Både Storytel och Nextory erbjuder användare denna möjlighet.

Utbud

I vårt test av alla appars utbud vann Storytel. Hos deras app hittade vi 93 av 100 slumpvis utvalda ljudböcker. Här är listan över hur många ljudböcker vi hittade hos varje typ av abonnemang.

  1. Storytel – 93 av 100 ljudböcker
  2. Nextory Guld – 89 av 100 ljudböcker
  3. Nextory Familj – 89 av 100 ljudböcker
  4. Nextory Silver – 56 av 100 ljudböcker

Operativsystem

Nextory fungerar på enheter med iOS och Android men inte Windows.

Storytels app går att använda på mobiltelefoner och surfplattor som kör iOS (Apple), Android och dessutom Windows Phone.

Betalning

Varken Storytel eller Nextory tar emot betalning via Internetbank eller faktura. Det är alltså kortbetalning som gäller hos båda apparna.

Sammanfattning

Storytel Nextory
Pris: Unlimited: 169 kr / mån Silver: 139 kr / mån
Guld: 169 kr / mån
Familj: fr. 199 kr / mån
Prova gratis 14 dagar
Operativsystem:
Android
iOS
Windows Phone
Funktioner:
Lyssna offline
E-böcker utan extra kostnad
Obegränsad lyssning
Betalning:
Kort
Faktura
Internetbank
Utbud av ljudböcker:
93%
89%