Nextory

Nextory är en svensk app som låter dig lyssna på ljudböcker i mobilen till en fast månadskostnad. Du kan även läsa e-böcker med deras app på din surfplatta eller telefon. Nextory hette tidigare E2GO när det lanserades 2013.

Prova Nextory gratis

Du kan prova Nextory helt gratis i 35 dagar. Du behöver inte fylla i någon särskild rabattkod för Nextory för att nyttja erbjudandet - det räcker med att gå till hemsidan och registrera dig. När de 35 dagarna är över övergår ditt gratisabonnemang till ett vanligt abonnemang. Om du säger upp ditt gratisabonnemang innan de 35 dagarna är över behöver du inte betala någonting. Klicka här för att prova gratis.

Abonnemang

Nextory har tre olika abonnemang som du kan välja mellan.

Nextory Silver

Nextory Silver är det billigaste abonnemanget där utbudet av ljudböcker är mindre än hos de övriga abonnemangsnivåerna. I silverabonnemanget ingår inte de allra senaste ljudböckerna. Du behöver vänta ett halvår innan de kommer till Nextory Silver och då är det inte så aktuella längre.

Nextory säger själva att Silver ger åtkomst till ungefär 80 procent av Nextorys totala utbud av ljudböcker. Nextory Silver kan bara användas av en användare.

Nextory Guld

Med Nextory Guld får du åtkomst till hela Nextorys utbud av ljudböcker, utan några som helst begränsningar. Alla boktitlar finns att lyssna på så snart de släpps.

Nextory Family

Nextory Family har samma utbud som Nextory Guld fast här kan flera familjemedlemmar dela på kontot. Priset på Nextory Guld varierar beroende på hur många användare som läggs till. Du kan reglera hur många som ska dela på kontot. Ni kan vara upp till fyra personer totalt.

Bild på hur Nextorys app ser ut på tre olika enheter

Det säger användarna om Nextory

Nextory har överlag fått fina omdömen från användare hos både Android och iOS och har höga genomsnittsbetyg på både App Store och Google Play Store.

Det användare lyfter fram som positivt är att Nextory har ett stort och varierat utbud av ljudböcker i de flesta kategorier. En populär funktion hos Nextory är att du kan lyssna på en ljudbok samtidigt som du läser e-boken. Prismässigt är Nextory billigare än Storytel med sitt silverabonnemang.

Appen strular för vissa användare men det är oklart om felet ligger hos Nextory eller användarna. För de flesta fungerar appen precis som den ska. Några lyfter att utbudet av ljudböcker kan bli bättre i vissa kategorier.

Betalning

Betalning sker med kort. Nextory tar emot betalningar via korten VISA och Mastercard/Eurocard.

Operativsystem

Nextory fungerar med iPhone och Android. Windows Phone stöds alltså inte.

Avsluta Nextory

Det är enkelt att avsluta Nextory. Logga in på ditt konto på Nextory.se och gå in under Mitt abonnemang. Observera att du inte kan avsluta abonnemanget inne i själva Nextory-appen - du behöver logga in via deras sajt för att avsluta det.

Sammanfattning

Nextory är en stark utmanare till storebror Storytel som gör mycket bra. Appen har fått höga betyg av sina användare vilket borgar för att även du borde bli nöjd så länge du är ute efter ljudböcker på svenska. Du kan själva prova på Nextory i 35 dagar gratis för att själv utvärdera den.

Nextory är ett bra alternativ för dig som vill lyssna på svenska ljudböcker. Vill du hellre lyssna på internationella och engelskspråkig litteratur är Audible ett bättre alternativ för dig.

Senast uppdaterad: 10 maj 2020

35 dagar gratis Nextory
App Store-betyg: 4,5 av 5
Google Play-betyg: 4,1 av 5
Antal enheter: 1-4
Operativsystem:
Lyssna offline:
Familjeabonnemang:
Pris per månad: fr. 139 kr
Prova gratis 35 dagar