Bokus Play

Bokus Play är en ljudboksapp från bokhandlaren Bokus. Den lanserades under våren 2018 och är den nyaste ljudboksappen på den svenska marknaden just nu.

Bokus Play skiljer sig åt på en viktig punkt jämfört med de andra apparna Storytel, Nextory och BookBeat. Det är den enda appen som erbjuder ett abonnemang där du betalar ett lägre pris och får lyssna på en bok per månad.

Bokus har två olika abonnemang, Bas och Premium. Bas kostar 89 kronor per månad och Premium 169 kronor per månad. Premium fungerar på samma sätt som hos de andra apparna, du betalar en fast summa och får lyssna på så många ljudböcker du vill. Som kund kan du växla fritt mellan de olika abonnemangen om du vill prova båda.

I basabonnemanget kan du fritt provlyssna på ljudböcker upp till 30 minuter innan du bestämmer dig för om det är den ljudboken du vill lyssna på den här månaden.

Prova Bokus Play gratis

Bokus Play erbjuder en gratis prova-på-period i 30 dagar. Klicka här för att prova på Bokus Play.

Operativsystem

Bokus Play finns tillgängligt för iPhone och Android.

Gränssnitt

Såhär ser Bokus Play-appen ut:

Bokus Play

Abonnemang

Bas - 89 kr per månad

Bas ger dig möjligheten att lyssna på en ljudbok per månad. Du kan fritt provlyssna på ljudböcker i upp till 30 minuter innan du bestämmer dig. Därefter bestämmer du dig för om du vill fortsätta lyssna på den boken eller provlyssna på en ny ljudbok.

Premium - 169 kr per månad

Premiumabonnemanget fungerar som vi är vana de andra apparna. Här har du tillgång till obegränsad lyssning för en fast månatlig summa.

Utbud

Bokus Play låser alla sina böcker inne i appen. Vi har därför inte kunnat undersöka hur deras utbud ser ut eftersom det skulle innebära en hel del manuellt jobb när vi inte kan spindla av deras sajt. Vi kan tyvärr därför inte avgöra hur stort deras utbud är. Läs gärna vårt test av utbud hos Storytel, Nextory och BookBeat.