Storytel

Storytel är ett svenskt företag som grundades 2005 under namnet Bokilur. Namnet ändrades så småningom till Storytel för att underlätta expansion till länder utanför Sverige. Storytel erbjuder sina kunder strömning av ljudböcker direkt till mobil eller surfplatta.

Storytel har avtal med de flesta svenska bokförlag och kan därför erbjuda de flesta ljudböcker som kommer ut på svenska. Dessutom ingår ett stort utbud av e-böcker utan extra kostnad.

Prova gratis

Du kan prova på Storytel gratis i 14 dagar. Under gratisperioden får du tillgång till hela deras tjänst och kan lyssna på hur många ljudböcker du vill. När de 14 dagarna är slut övergår gratisabonnemanget till ett vanligt abonnemang för 169 kronor per månad. Om du avslutar ditt abonnemang innan de 14 dagarna är slut betalar du ingenting. Klicka här för att prova Storytel gratis..

Betalning

Betalning kan endast ske med kort. För att det ska fungera att betala måste ditt kort vara öppet för Internetköp.

Operativsystem

Storytel fungerar på Android, iPhone och Windows Phone. Storytel är alltså den enda ljudboksappen i dagsläget som fungerar på Windows-telefoner.

Gränssnitt

Så här ser Storytels app ut.

Bild på hur Storytels app ser ut

Abonnemang

Storytel har bara ett abonnemang som de kallar Storytel Unlimited. Det kostar 169 kronor per månad och då får du lyssna på så många ljudböcker du vill. Även e-böcker ingår i abonnemanget.

Utbud

I vår jämförelse av apparnas utbud vann Storytel. Hos dem hittade vi 93 av 100 slumpvis utvalda ljudböcker. Storytel har alltså det bästa utbudet av ljudböcker på svenska enligt vårt test.

Storytel har många exklusiva titlar som inte finns hos någon av de andra apparna. Bland annat är de den enda svenska app som erbjuder böckerna om Harry Potter som ljudbok De är också en av få appar som erbjuder Stephen Kings populära fantasyserie Det mörka tornet på ljudbok.