BookBeat

Bookbeat är en tjänst som riktar sig till dig som vill få tillgång till ett stort utbud av olika typer av ljudböcker såväl som e-böcker. Ljudboksappen tillhör Bonnier, men har givetvis ett stort utbud av böcker från andra förlag.

Prova gratis i 14 dagar

För att du ska kunna känna dig säker på att Bookbeat är en app som passar just dig har du möjlighet att prova på appen kostnadsfritt. Gratisversionen är tillgänglig under loppet av 14 dagar och på så sätt hinner du skapa dig en uppfattning om utbudet såväl som användarvänligheten. För att starta igång gratisperioden behöver du bara se till att registrera dig på appen. Är det så att du ångrar dig så är det viktigt att du avbryter prenumerationen innan gratisperioden är slut. Det gör du genom att ta kontakt med kundsupport.

Abonnemang

BookBeat erbjuder tre olika abonnemangsformer som går under namnen Basic, Standard och Premium. Du behöver bara välja en av dessa, men har ändå möjlighet att bredda abonnemanget och skapa ett så kallat familjekonto. I familjekontot har du möjlighet att lägga till fler personer som vill använda sig av tjänsten. Dock är det viktigt att vara medveten om att kostnaden då höjs med 49 kronor per tillagd person. Som mest är det möjligt att vara fem personer på ett och samma abonnemang.

Priserna varierar beroende på vilket abonnemang du har valt att använda dig av. Det dyraste abonnemanget ligger på 199 kronor i månaden.

Ett stort plus med Bookbeat är hur enkel appen är att använda sig av. Du behöver inte kontakta support för att lägga till fler användare, utan kan göra detta på egen hand under fliken "Mina Sidor". Många användare uppskattar hur lik Bookbeat är streamingtjänsten Netflix, där konton kan läggas till på egen hand. Skillnaden är dock den extrakostnad som tillkommer.

Det säger användarna om Bookbeat

Majoriteten av alla Bookbeats användare är väldigt nöjda med appen. Den är enkel att använda sig av och erbjuder ett stort utbud av olika typer av böcker för alla smaker. Under en period var det tydligt att många användare störde sig på att det inte fanns något "bokmärke" att använda sig av. Ett bokmärke ska användas för att kunna markera hur långt man kommit i boken. Bookbeat var dock snabba med att lyssna på sina användare och satte dit bokmärkesfunktionen snabbt.

Att titta på recensioner om en produkt, app eller tjänst kommer alltid att ge väldigt blandade omdömen. Alla människor upplever en tjänst eller app på olika sätt och därför är det viktigt att inte stirra sig blind på recensionerna alldeles för mycket. Visst är det bra att du kan titta på dessa för att se hur andra har upplevt Bookbeat, men genom gratisversionen kan du själv testa på appen och se hur den fungerar för just dig.

Avsluta Bookbeat

Om du inte är nöjd med Bookbeat, inte längre behöver appen eller av någon annan anledning vill använda dig av någon annan app så kan du avsluta din prenumeration. Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när som helst och detta genom att logga in på ditt konto via en webbläsare. Börja med att klicka dig in på sidan "Prenumeration", där du därefter kan välja att avsluta den.

Har du inte tillgång till webbläsare kan du lika väl använda dig av appen. Då är det dock under sidan "Profil" som du ska ta dig och därefter går du vidare till "Kontoinformation". Skulle det vara så att du befinner dig mitt i gratisversionen så kommer hela kontot att stängas ner och du kan inte lyssna vidare. Har du däremot betalat för ljudboksappen så kommer du att kunna fortsätta läsa och lyssna ett tag till.

Bookbeat erbjuder idag ett abonnemang utan bindningstid (standard för alla ljudboksappar) som kan avslutas när som helst.

Jämför BookBeat med andra appar:
BookBeat vs. Storytel

Operativsystem

BookBeat fungerar på smartphones och surfplattor med operativsystemen iOS eller Android.

Sammanfattning

Bookbeat är en bra och uppskattad app för den som vill lyssna på ljudböcker. Du kan provlyssna gratis för att bilda dig en egen uppfattning.

Utbudet av olika kategorier är matigt och du kan själv styra och ställa mycket i ditt egna konto. Det gör att du slipper kontakta support varje gång du vill lägga till eller ta bort en användare. Här kan du välja mellan klassiska e-böcker såväl som ljudböcker som du bara behöver lyssna på. Vill du växla mellan att lyssna och läsa så kan du naturligtvis även göra detta. Bokmärkesfunktionen säkerställer att du kan fortsätta lyssna där du senast avslutade.

Senast uppdaterad: 3 juni 2020

BookBeat
App Store-betyg: 4,6 av 5
Google Play-betyg: 4,2 av 5
Antal enheter: 1-5
Operativsystem:
Lyssna offline
Familjeabonnemang:
Pris per månad: fr. 99 kr
Prova gratis 14 dagar